dimarts, 8 de juny de 2010

CONFERÈNCIA:Els cotxes d'abans i ara

Benvinguts i benvingudes a l'exposició dels cotxes d'abans i ara, aquesta exposició preten explicar una mica la història dels cotxes i els grans canvis que han patit.

Història dels cotxes: Els primers cotxes es creu que es van fabricar a la Xina, per l'escriptor i inventor francès Nicholas-Joshep Cugnot, funcionaven amb vapor i servia per transportar canons, però es va estavellar i van destruir la rèplica. Al 1883, un professor alemany anomenat Eilhard Mitscherlich va descobrir que la benzina era el millor pel funcionamet del cotxe i, aleshores va passar a anomenar-se nafta, però encara es feien cotxes que anaqven amb vapor a Anglaterra. Sis anys més tard, al 1886, un altre alemany dit Gootlieb Wilhem Daimler va construir el primer mitjà de transport propulsat gràcies a una combustió interna, pesava casi dues tones. Aquest cotxe va estar presentat per Nicholas Otto, el patró de Daimler i allí va començar la nova industria. Daimler va estar tres anys treballant en un projecte que ideava un mitjà de transport de només quaranta-un kg de pes i amb motors d'explosió que es farien anys després.

Avenços automobilistics: La roda inflable la va inventar l'inventor escocès Robert W Thompson a l'any 1875, aquest mateix va inventar un pneumàtic utilitzable en cotxes i bicicletes, al 1899 es va crear el primer cotxe de carreres, i els fabricants van començar a ficar nom a les seves màquines.
Cotxes d'ara: En els últims 30 anyss'han fabricat cotxes de més classe, més potents amb més fiabilitat etc. Això ha suposat un gran canvi, ens ha facilitat molt la vida, però el combustible dels cotxes contamina molt i està fent molt mal al medi ambient junt amb altres coses que contribueixen a l'efecte hivernacle.Per això s'està treballant de construir cotxes elèctrics, o hibrids que ajuden a la preservació del medi natural.
Prototips del futur: En aquests darrers dos anys s'estan ideant cotxes amb fonts d'energia renovables perquè així no s'acabin recursos com el petroli (fonamentals pels cotxes) perquè hi ha una estimació que es preveu que el petroli s'acabi dintre de 50 anys, o cotxes hibrids que per la ciutat van amb electricitat i fora de la ciutat amb gasolina.